Βαρβάρα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Είδος
3 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Βαρβάρα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.8 68 5

Η συνταγή έχει ως εξής:
  • Παίρνουμε μισό κιλό σιτάρι και αφού το πλύνουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα 2-3 φλυτζάνες ζάχαρη, σταφίδες και αποξηραμένα σύκα.
  • Καβουρντίζουμε ½ φλυτζάνα αλεύρι, διαλύουμε το αλεύρι μέσα σε λίγο κρύο νερό και κατόπιν ρίχνουμε το χυλό αυτό μέσα στο σιτάρι που σιγοβράζει ανακατεύοντάς το συνεχώς (αυτό το κάνουμε για να χυλώσει).
Το σερβίρουμε σε μπολάκια, πασπαλισμένο με χονδροκομένο καρύδι, κανέλα, κύμινο και καβουρντισμένο κοπανισμένο σουσάμι.


Δοκιμάστε το και ας πέρασε η συγκεκριμένη γιορτή :)



Developed by Sidebar | Photos | About