Φανουρόπιτα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Είδος
57 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φανουρόπιτα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.1 147 5

Υλικά:
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 ποτήρια φαρίνα
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • σταφίδες ξανθές
  • σταφίδες μαύρες
  • κανέλλα σκόνη
  • γαρίφαλο σκόνη
  • λίγο κονιάκ
  • μερικά κομματιασμένα καρύδια
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι και το νερό. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να έχουμε μια ρευστή ζύμη (σαν την ζύμη για κέικ.
  • Ρίχνουμε στη ζύμη την κανέλλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ, τα καρύδια και τις σταφίδες, ελαφρώς αλευρωμένες, για να μην μαζευτούν στον πάτο του γλυκού.
  • Τοποθετούμε το μίγμα σε στρογγυλό, ελαφρώς λαδωμένο ταψί, και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
  • Αφού κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Developed by Sidebar | Photos | About