Μηλόπιτα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
158 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μηλόπιτα http://greekcook.gr/images/recipes/20020528200532_4bcc8742406fc.jpg 3 275 5

Υλικά:
  • 3 μήλα (Ξινόμηλα αν υπάρχουν)
  • 1 Βιτάμ
  • 3 αυγά
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη άχνη
  • 2 φλυτζάνια του ταγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλυτζάνι του καφέ σταφίδες ξανθές
  • 2 βανίλιες
  • Μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • Κανέλλα
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα κατά προτίμηση στους 180.
  • Παίρνετε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και βάζετε μέσα το μισό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη
  • Βάζετε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει μίγμα με τη ζάχαρη
  • Έχετε καθαρίσει τα μήλα, έχετε αφαιρέσει τα κούκουτσια και τα κόβετε σε ροδέλλες μέτριου πάχους
  • Τα βάζετε σε ένα πλατύ πιάτο, ραντίζετε με κανέλλα και ένα μέρος από το κονιάκ.
  • Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και στρώνετε τα μήλα, ρίχνετε τα καρύδια και τις σταφίδες.
  • Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη και το υπόλοιπο βούτυρο και τα χτυπάτε καλά. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το υπόλοιπο κονιάκ και το μπεϊκιν πάουντερ. Αφού αναμειχθούν καλά ρίχνετε και το αλεύρι και δουλεύετε το μίγμα για πέντε λεπτά
  • Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο ταψί πάνω από τα μήλα, καρύδια, σταφίδες και το ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Μόλις βγεί από το φούρνο το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα και το τρώτε αφού κρυώσει.
Η μηλόπιτα είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!!!!!!




Developed by Sidebar | Photos | About