ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΙΜΙΚΙΑ

 

Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι και 330 γραμ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή ξυνό
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
  • Καίμε το λάδι και περιχύνουμε το αλεύρι. Το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε καλά και μετά πλάθουμε μικρά κουλουράκια.
  • Τα ρίχνουμε στο λάδι (καυτό) και τα ψήνουμε.
  • Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ