Ραβανί

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
Είδος
33 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ραβανί http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 66 5

Υλικά (για 8 άτομα)
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 6 αυγά
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 φακελάκια βανίλιας
  • ½ φλυτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλυτζάνι αμυγδαλόψυχα αλεσμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. κανελογαρύφαλο σε σκόνη
  • 1 φλυτζάνια μπράντυ
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για σιρόπι

  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • χυμό ενός λεμονιού
  • μερικά ξυλαράκια κανέλας

Εκτέλεση:

  • Βάζετε σε ένα μπολ τη φυτίνη, τα αυγά , τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάτε μέχρι να γινουν αφράτα.
  • Αναμιγνύετε σε ένα άλλο μπολ την αμυγδαλόψυχα, το αλεύρι , το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τα κανελογαρύφαλα.
  • Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα με την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα με τη φυτίνη. Ρίχνετε το μπράντυ και ανακατεύετε.
  • Αλέιφετε και αλευρώνετε καλά ένα ταψί. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 30- 35 λεπτά.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 15 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει μέτριο σιρόπι.



Developed by Sidebar | Photos | About