από gheli1

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
CREME BRULLE

 

Υλικά:
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. φρέσκο γάλα
  • 10 κρόκοι αυγού
  • 165 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλια (εναλλακτικά ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού)
  • μαύρη και άσπρη ζάχαρη για το κάψιμο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε στη φωτιά την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας το οποίο έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαιράκι καθαρίζουμε το εσωτερικό της έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε μέσα σʼ αυτούς το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας.

Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκ. αυτών, ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο).

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Τα καίμε με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ