Γαριδούλες κριθαράκι

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
15 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Γαριδούλες κριθαράκι http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.3 45 5


Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες
  • 1 ½ νεροπότηρο κριθαράκι (μέτρια μανέστρα)
  • 2/3 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • 2 - 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή μια κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά και στραγγίζουμε κρατώντας το νερό τους
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος (και το εντεράκι τους αν είναι μεγάλες)
  • Στο λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρά τις καθαρισμένες γαρίδες, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε το νερό όπου είχαν βράσει οι γαρίδες (πρέπει να είναι περίπου 3 ½ ποτήρια, αλλιώς συμπληρώνουμε με ζεστό νερό) και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι.
    Βράζουμε για 10 – 12 λεπτά μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα και τυρί φέτα όταν δεν νηστεύουμε



Developed by Sidebar | Photos | About