ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΑΡΙΔΑΣ

 

Υλικά:
  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες, κατά προτίμηση φρέσκιες, όχι κατεψυγμένες
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • λίγο ντοματοπελτέ
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ
Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε και φυλάτε λίγο ζουμί.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το λάδι. Κόβετε τις γαρίδες σε δυό, τρία κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος, και τις ρίχνετε να σοταριστούν και αυτές μαζί με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ και το ζουμί που φύλαξατε.
  • Όταν σωθεί το ζουμί, ρίχνετε και το κρασί και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά.
Για ζυμαρικό συνήθως χρησιμοποιείτε σπαγγέτι ή ρύζι, ανάλογα με τα γούστα των εστιαζομένων. Για τυρί τριμμένο καλύτερα ταιριάζει η παρμεζάνα.
Γαρνίρετε με ολόκληρες γαρίδες που έχετε φυλάξει ήδη. Συνοδεύετε με άσπρο ή ροζέ κρασί.

Η επιτυχία είναι σίγουρη. Καλή όρεξη!!!!

Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbookchefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ