Μακαρόνια με σάλτσα γαρίδας

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
75 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μακαρόνια με σάλτσα γαρίδας http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.1 195 5

Υλικά:
  • ½ κιλό γαρίδες μεγάλες, κατά προτίμηση φρέσκιες, όχι κατεψυγμένες
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • λίγο ντοματοπελτέ
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ
Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις στραγγίζετε, τις καθαρίζετε και φυλάτε λίγο ζουμί.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το λάδι. Κόβετε τις γαρίδες σε δυό, τρία κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος, και τις ρίχνετε να σοταριστούν και αυτές μαζί με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτετε τη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ και το ζουμί που φύλαξατε.
  • Όταν σωθεί το ζουμί, ρίχνετε και το κρασί και αφήνετε να δέσει η σάλτσα για περίπου 5 λεπτά.
Για ζυμαρικό συνήθως χρησιμοποιείτε σπαγγέτι ή ρύζι, ανάλογα με τα γούστα των εστιαζομένων. Για τυρί τριμμένο καλύτερα ταιριάζει η παρμεζάνα.
Γαρνίρετε με ολόκληρες γαρίδες που έχετε φυλάξει ήδη. Συνοδεύετε με άσπρο ή ροζέ κρασί.

Η επιτυχία είναι σίγουρη. Καλή όρεξη!!!!

Σημείωση ChiefChef: Και αυτή και όλες οι συνταγές του Κώστα Σαμαρτζή ( chefbookchefbook), που μας στέλνει (ευχαριστούμε, by the way), προέρχονται από το βιβλίο Λεξικό μαγειρικής - Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Σεφ που έχουμε παρουσιάσει στο site πριν λίγο καιρό, και που αποτελεί έναν εκ των δύο συγγραφέων του. Αν μάλιστα κοιτάξετε δεξιά, θα βρείτε και κουτάκι για να το παραγγείλετε ταχυδρομικά.




Developed by Sidebar | Photos | About