Σπαγγέτι καρμπονάρα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
49 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Σπαγγέτι καρμπονάρα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.2 138 5

Υλικά:
  • 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό
  • 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο
  • 1/4 GOUDA τριμμένο
  • 1/4 KERRYGOLD τριμμένο
  • 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)
  • 1 αυγό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζεις στο βούτυρο τα αλλαντικά σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ψηθούν λίγο ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις.
Ρίχνεις σιγά σιγά τα τυριά προσέχοντας να μην πήξει πολύ η σάλτσα.
Αν μείνει λίγο τυρί το κρατάς για το γαρνίρισμα.
Προσθέτεις αλάτι-πιπέρι και το αυγό και ανακατεύεις ζωηρά για να μην αφήσει χοντρά υπολείματα καθώς θα βράζει.
Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τη μία κουταλιά μαϊντανό ενώ την άλλη την κρατάς για να γαρνίρεις τα πιάτα με το σπαγέτι.

Σημείωση:
Αν πήξει πολύ η σάλτσα αραιώνεις με λίγο γάλα και ζεσταίνεις.

Καλή επιτυχία!





Developed by Sidebar | Photos | About