Μακαρόνια ογκρατέν

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
82 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μακαρόνια ογκρατέν http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 178 5

Υλικά (για 6 άτομα):
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 200 γρaμ. μανιτάρια σε φέτες
  • 250 γρaμ. κοφτό μακαρονάκι ή αχιβαδάκι
  • 5 λεπτοκομμένες φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το μισό βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι.
  • Ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο λίγο και το γάλα. Βράζετε τη σάλτσα ώσπου να πήξει. Προσθέτετε 1μιση φλιτζάνι τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρετε με το υπόλοιπο βούτυρο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.
  • Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου το μακαρονάκι και βάζετε το μισό σε βουτυρωμένο ταψί. Το σκεπάζετε με το μισό μείγμα μανιταριών, το μισό ζαμπόν και το μισή άσπρη σάλτσα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το υπόλοιπο μακαρονάκι.
  • Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ρίχνετε και λίγη πάπρικα.
  • Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.



Developed by Sidebar | Photos | About