Μακαρόνια με κιμά

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
79 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μακαρόνια με κιμά http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 121 5

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα)

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ
  • 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο)
  • 5 ποτήρια νερό
  • 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Παίρνουμε μία μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι με το πιπέρι και την τριμμένη ντομάτα ή τον πελτέ. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τα υλικά. Μόλις ο κιμάς έχει καβουρδιστεί προσθέτουμε ένα (1) ποτήρι νερό και αφήνουμε όλο το υλικό να σιγοβράσει μέχρι να σωθεί το νερό. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε.
  • Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε τα υπόλοιπα τέσσερα (4) ποτήρια νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει (ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι σημαντικό το νερό να κοχλάζει, γιατί διαφορετικά τα μακαρόνια θα λασπώσουν) ρίχνουμε τα μακαρόνια της αρεσκείας μας μέσα, σπάζοντάς τα στη μέση α είναι από αυτά τα μεγάλα και μακριά, και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σωθεί το νερό. Ενδιάμεσα τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.
  • Σε 30 λεπτά περίπου το φαγητό θα είναι έτοιμο. Αυτό το ελέγχουμε με το μάτι... μόλις δούμε ότι έχει σωθεί το πολύ "ζουμί" από το φαγητό, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά από μόνο του, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
  • Στη συνέχεια σερβίρουμε τη μερίδα με τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε τη δημιουργία μας.

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!





  • Developed by Sidebar | Photos | About