ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια ή σπαγγετίνι
  • 1 ποτηρι κρασιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμενο χωρίς τις πράσινες ουρίτσες
  • 3 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 χουφτα ελιές μαύρες ζαρωμένες χωρίς τα κουκούτσια
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη ξερό ξερό βασιλικό
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι BALSAMIKO
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
  • 2 - 3 πιπερίτσες μικρές καυτερές "ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ"
  • τυρί τριμμένο GRANO PADANO (ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΤΥΡΙ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (συνήθως 8 - 9 λεπτά) σε νερό που κοχλάζει με μια κουταλιά της σούπας αλάτι και 2 - 3 σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Στο μεταξύ και ενώ τα μακαρόνια γίνονται, τσιγαρίζουμε ελαφρά στο λάδι σε χαμηλή φωτιά τα σκόρδα, τις πιπερίτσες ΚΑΙ τον βασιλικό προσέχοντας να μη μαυρίσουν τα σκόρδα γιατί μυρίζουν άσχημα.
  • Σβήνουμε με το balsamiko και προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη καθώς και λίγο αλάτι (όχι πολύ λόγω των ελιών).
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να γίνει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά. 2 λεπτά πριν την κατεβάσουμε ρίχνουμε και τις ελιές.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια (ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ!!!!) και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Απο πάνω άδειάζουμε τη σάλτσα ρίχνουμε και το τυρί (περίπου 1 1/2 κούπα), ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και το αφήνουμε έτσι για άλλα 2 λεπτά να ποτίσει και να μελώσει η μακαρονάδα.
  • Σερβίρουμε με ένα δροσερό Θεσσαλικό του Τσάνταλη.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2

Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ