Για πετυχημένο αφρόγαλα στον καπουτσίνο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Είδος
-
77 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Για πετυχημένο αφρόγαλα στον καπουτσίνο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.7 286 5

Χρειάζεται προσοχή στην παρασκευή του γάλακτος σε αφρόγαλα με τη χρήση του ακροφυσίου της μηχανής εσπρέσσο. Αυτό γιατί πολλές φορές, το γάλα ζεσταίνεται υπερβολικά με τον ατμό και όταν το ρίξουμε στο φλυτζάνι με τον καφέ, "κόβει" και ανακατεύεται αμέσως. Το γάλα δηλαδή κατά την παρασκευή του δεν πρέπει να βράσει. Ετσι μοιάζει πιο πολύ με καφέ με γάλα παρά με καπουτσίνο.

Επίσης, ο αφρός του γάλακτος πρέπει να είναι "σφικτός" ώστε να στέκεται πάνω στο καϊμάκι του καφέ και να μην ανακατεύεται και να διαλύεται αμέσως, ακόμα και μετά το ανακάτεμα της ζάχαρης με το κουταλάκι!!




Developed by Sidebar | Photos | About