ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΑΦΡΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

 

Πειραματίστηκα αρκετές φορές με τον αφρό που μπαίνει στον καπουτσίνο και τελικά κατέληξα στο εξής:
Βάζω λίγο γάλα (βλάχας) σε ένα ποτήρι και το χτυπάω για λίγο με μιξεράκι του φραπέ, μετά το βάζω στο μικροκυμάτων και περιμένω να ζεσταθεί ενώ παράλληλα φουσκώνει, περίπου 20 δευτερόλεπτα στα 850.
Γίνεται σαν κρέμα...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ