ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
GINGER BEER (ΤΖΙΤΖΙΜΠΙΡΑ)

 

Υλικά
  • 3-4 μεγάλες φρέσκιες ρίζες τζίντζερ (πιπερόριζα)
  • χυμό 2 γλυκολεμονιών (λάιμ), (ή την αντίστοιχη ποσότητα χυμού από λεμόνι, ανανά ή γκρέηπφρουτ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ένα ξυλάκι κανέλας
  • νερό
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Εκτέλεση

  • Αφαιρέστε προσεκτικά και πετάξτε το εξωτερικό περίβλημα από τις ρίζες τζίντζερ.
  • Κοπανήστε τις ρίζες μέχρι να γίνουν πολτός. Βάλτε τον πολτό σε ένα μεγάλο πυρέξ ή σε ανοξείδωτο ταψί.
  • Ρίξτε 6 φλιτζ. τσαγιού βραστό νερό πάνω στο τζίντερ και καλύψτε το με ένα κάλυμμα, ένα καθαρό πανί. Βάλτε το μείγμα σε ζεστό μέρος. Ενα καλό μέρος, είναι μια ηλιόλουστη θέση πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, μπροστά στο παράθυρο ή αν είναι κρύα η μέρα ο φούρνος που μόλις τον έχετε προθερμάνει και τον έχετε σβήσει πριν από λίγο. Περιμένετε 1 ώρα.
  • Στραγγίξτε το μείγμα με ένα πανί σε ένα μεγάλο δοχείο ή κανάτα (μπορεί να χρειαστείτε και 2 κανάτες). Στίψτε το τζίντζερ ώστε να βγάλει όλο το υγρό που έχει μέσα του.
  • Αναμείξτε το χυμό από τα ξινά εσπεριδοειδή (λεμόνι, ανανά, γκρέηπφρουτ) με τη ζάχαρη και την κανέλλα.
  • Γεμίστε την κανάτα με χλιαρό νερό ώστε γίνει γύρω στα 4,5 λίτρα. Επιστρέψτε το μείγμα σε ένα ζεστό μέρος και περιμένετε άλλη 1 ώρα.
  • Στραγγίξτε για άλλη μία φορά το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Τη σερβίρετε μέσα σε πάγο ή διαλυμένη σε κρύο νερό.

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Γρανίτα με φράουλες

Υλικά 1/2 κιλό φράουλες 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1/2 κούπα χυμό λεμόνι 1 ασπράδι αβγού 1/2 κούπα ζάχαρη Εκτέλεση Χτυπήστε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέστε...

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Ginger Beer (τζιτζιμπίρα)

Υλικά 3-4 μεγάλες φρέσκιες ρίζες τζίντζερ (πιπερόριζα) χυμό 2 γλυκολεμονιών (λάιμ), (ή την αντίστοιχη ποσότητα χυμού από λεμόνι, ανανά ή γκρέηπφρουτ) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλας νερό...

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Φρουτοχυμοί

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολλά και διάφορα φρούτα (εδώ αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ότι σας βρίσκεται στο ψυγείο), έναν αποχυμωτή και μπόλικα παγάκια. Η διαδικασία είναι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ