Η τζιτζιμπίρα είναι παραφθορά της αγγλικής λέξης gingerbeer. Πρόκειται για αναψυκτικό με κυρίαρχα συστατικά το λεμόνι, το τζίντζερ, νερό και ζάχαρη.

Στο μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη χώρα μας είναι η Κέρκυρα, κατάλοιπο της αγγλικής κυριαρχίας στο νησί. Είναι εκρηκτικό μείγμα, γι' αυτό και δε μεταφέρεται εύκολα. Ο μόνος που έχει απομείνει στην Κέρκυρα και φτιάχνει τζιτζιμπίρες, είναι ο Χειμαριός στους Καλαφατιώνες.

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα, λοιπόν, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε μια τζιτζιμπίρα. Ο καλύτερος τρόπος να την απολαύσετε είναι παγωμένη, 5-6 μέρες μετά την ημερομηνία παραγωγής της.

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Τζιτζιμπίρα

Η τζιτζιμπίρα είναι παραφθορά της αγγλικής λέξης gingerbeer. Πρόκειται για αναψυκτικό με κυρίαρχα συστατικά το λεμόνι, το τζίντζερ, νερό και ζάχαρη. Στο μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη...

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Φρουτοχυμοί

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολλά και διάφορα φρούτα (εδώ αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ότι σας βρίσκεται στο ψυγείο), έναν αποχυμωτή και μπόλικα παγάκια. Η διαδικασία είναι...

ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ

Λεμονάδα - Φυσικός χυμός

Υλικά για 8 περίπου κούπες: χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο από 8 μεγάλα λεμόνια (1-1/2 φλιτζάνι) ½ φλιτζ. ζάχαρη (βάλτε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη λεμονάδα σας)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ