από Giwrgos

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΓΛΥΚΟΞΥΝΗ ΣΑΛΤΣΑ (ΓΙΑ SPRING ROLLS)

 

Υλικά:
  • 350gr ζάχαρη
  • 180ml ξύδι
  • 450gr ketchup
  • 80gr μέλι
  • μισή χούφτα σουσάμι
Δυσκολία
μικρή
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλη τη ζάχαρη και την καίμε έως ότου πάρει ένα χρυσαφί προς καφέ χρώμα. Ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα και όταν χρυσαφίσει, ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή το ξύδι.(Όταν η ζάχαρη υπερθερμανθεί και της ρίξουμε κάποιο υγρό - το ξύδι στην προκειμένη περίπτωση - είναι επίφοβο διότη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπηδήσει και να μας προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.) Κατόπιν ρίχνουμε την ketchup και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε.

Η σάλτσα αυτή μπορεί να συνοδεύσει spring rolls, κοτομπουκιές καθώς και φτερούγες πάπιας.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ