ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΠΕΣΑΜΕΛ

 

Μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί)

  • 1 lt. Γάλα
  • 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λάδι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά.
    • Μόλις χυλώσει λίγο το βγάζουμε από τη φωτιά και μόλις πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε τα αυγά και το λάδι.
    • Ανακατεύουμε και τη ρίχνουμε στο φαγητό που θέλουμε.
  • Δυσκολία
    Είδος

    ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

    Μπεσαμέλ

    Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

    ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

    Ντιπ φέτας με ούζο

    Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

    ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

    Σάλτσα Βινεγκρέτ

    Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ