Κουλούρια Πασχαλινά

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
-
22 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κουλούρια Πασχαλινά http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.1 57 5

Υλικά:
  • 1280 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 500 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
  • 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 30 γραμ. αμμωνία
  • ½ φλυτζ. γάλα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει.
  • Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα (4) ασπράδια μαρέγκα.
  • Χτυπάμε τους (9) κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακιά αλλά δε θέλει άλλο αλεύρι. Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια.




Developed by Sidebar | Photos | About