Κουλουράκια ελαφρώς αλμυρά

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
Είδος
-
3 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κουλουράκια ελαφρώς αλμυρά http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 5 5

Υλικά:
  • 3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ ποτήρι νερού γάλα
  • ½ ποτήρι νερού βούτυρο λιωμένο
  • ¼ ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλυκού μαχλέπι (σκόνη)
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε να ενσωματωθούν.
  • Παίρνουμε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια, και που μοιάζει κάπως ...ζωντανή! Αυτή τη ζύμη, την πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι (μπορούμε να τα αλείψουμε και με κρόκο).
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C για 25 με 30 λεπτά.
Αυτή η δοσολογία, δίνει αρκετά κουλουράκια.

Καλή επιτυχία σε όποιον τα δοκιμάσει! (και, αν θέλει, ας μου πει τη γνώμη του!)



Developed by Sidebar | Photos | About