Κουλουράκια κανέλας με σταφίδα και σουσάμι

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
-
7 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κουλουράκια κανέλας με σταφίδα και σουσάμι http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4 35 5

Υλικά:
  • 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 4- 4 ½ κούπες)
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κούπα ελαιόλαδο ή 250 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες (περίπου 250 γραμ.)
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder)
  • ½ φακελάκι αμμωνία
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο κοπανισμένο
  • ¼ κούπας χλιαρό γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο σουσάμι
  • 1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε το λάδι (ή το βούτυρο) με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την ανακατεύουμε με το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει μαλακιά και ελαστική.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Χτυπάμε ένα κρόκο αβγού με αρκετό νερό. (½ κούπα περίπου)
  • Πλάθουμε το κουλουράκια, τα αλείφουμε με λίγο από το μείγμα (κρόκου +νερού) και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε στους 200 C για 20 λεπτά περίπου.
Φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί για αρκετό καιρό.



Developed by Sidebar | Photos | About