ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ

 

Υλικά:
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 3 πορτοκαλί πιπεριές
  • 3 κίτρινες πιπεριές
  • 200 γρ φέτα
  • 100 γρ έμενταλ
  • 100 γρ γκούντα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 2-3 αβγά
  • πιπέρι
  • βασιλικός
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Ζεματίζουμε τις πιπεριές σε βραστό νερό ώστε να μαλακώσουν (περίπου 5-10 λεπτά).
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο λάδι και αφήνουμε μέχρι να πιούν τα υγρά.
  • Σε ένα δοχείο αναμιγνύουμε τα τυριά τριμμένα και προσθέτουμε λιγο πιπέρι, το βασιλικό και τα αβγά με τα μανιτάρια.
  • Σε πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις πιπεριές και αφού τις έχουμε ανοίξει γεμίζουμε με το μίγμα των τυριών.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, από μια κουταλιά γεμάτη της σούπας στην κάθε πιπεριά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 C.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

ΜΟΥΣΑΚΑΣ Υλικά: (για 6 άτομα) 4 χοντρές μελιτζάνες 6-7 πατάτες 1/2 κιλό κιμά καβουρδισμένο φρυγανιά τριμμένη 1 κούπα φέτα 1 κούπα κεφαλοτύρι λίγη ντομάτα πελτέ μπεσαμέλ Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Υλικά (για 4 άτομα) 20 κολοκυθοανθοί μεγάλοι (ολόφρεσκα λουλούδια από κολοκύθια) 200 γραμ. φέτα τριμμένη 100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο λάδι για τηγάνισμα 2 αυγά Υλικά για το...

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μουσακάς

Υλικά (6 άτομα): 1-1.5 κιλό μεγάλες μελιτζάνες χοντρό αλάτι 1/4 φλυτζ. (60ml) ελαιόλαδο 2 κουταλιές ελαιόλαδο (έξτρα) 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες 1 κιλό αρνίσιο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ