ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΜΕΛΙΟΥ

 

Υλικά
  • 200 γραμ. Φαστ με μέλι
  • 150 γραμ. ζάχαρη (6 κουτ. σούπας)
  • 4 αυγά
  • 100 γραμ. μάρτσιπαν
  • 50 γραμ. γλυκόζη
  • 375 γραμ. αλεύρι
  • 250 γραμ. γάλα (1 ποτήρι)
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το Φαστ με μέλι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το μάρτσιπαν.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το γάλα με τη γλυκόζη στο μίξερ και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε καλά.
  • Οταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C, για 35-40 λεπτά.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ