Κέικ Πορτοκαλιού

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
Είδος
7 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κέικ Πορτοκαλιού http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.5 24 5

Υλικά:
  • 1 φλ. λάδι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πορτοκάλι ζουμερό (ολόκληρο με τη φλούδα)
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι χωρίς τα κουκουτσάκια, μέχρι να γίνει πολτός.

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρομένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45-50 λεπτά περίπου.

Αφού περάσουν 30 λεπτά μπορούμε να δούμε με ένα μαχαιράκι αν το κέικ έχει ψηθεί.

Καλή επιτυχία!



Developed by Sidebar | Photos | About