από marianthi

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Υλικά:
  • 2 κολοκύθια μεγάλα (μας ενδιαφέρει να είναι χοντρά)
  • αλεύρι άσπρο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο (περίπου 3/4 με 1 ποτήρι του κρασιού)
Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες περίπου 6-7 χιλιοστά πάχος (περίπου το πάχος του μικρού δακτύλου). Τα απλώνουμε σε ένα τρυπητό και τα αλατίζουμε ελαφρώς όπως τα βάζουμε. Τα αφήνουμε για μισή με 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.

Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και λαδώνουμε. Αφού αλευρώσουμε τις ροδέλες, τις απλώνουμε στο ταψί σαν να είναι λέπια ψαριού καλύπτοντάς περίπου τη μισή ροδέλα από τα προηγούμενα. Αφού γεμίσει το ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην χαμηλή σκάλα για 40-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Τα ανεβάζουμε και στην πάνω σκάλα για να ροδισουν και είναι έτοιμα.

Σερβίρονται ζεστά με μπόλικο τζατζίκι στο πλάι. Νοστιμότερα από τα τηγανίτα. Το αλάτι και το λάδι μπορείτε να το ρυθμίσετε στα γούστα σας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνάκι με χυλοπίτες

Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ

500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ