Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
Είδος
72 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κολοκυθόπιτα γλυκιά http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 147 5

Υλικά:
  • Ανοίγουμε με τα χεράκια μας 8-10 φύλλα ή αν δεν τα καταφέρνουμε καταφεύγουμε σε έτοιμα αλλά όσο γίνεται πιό χοντρά.
  • Μία κολοκύθα κίτρινη (μέτρια όχι τέρας!)
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κούπα φρυγανιά ή ρύζι νυχάκι (πολύ καλύτερο!) για να "τραβήξει" τα υγρά της κολοκύθας.
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο και μισή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Παίρνουμε την κολοκύθα και αφού την καθαρίσουμε και την κόψουμε σε κομμάτια, την τρίβουμε στον ριντέ.
  • Την βάζουμε σε σουρωτήρι και τη στίβουμε όσο πιo πολύ μπορούμε ώστε να βγάλει τα υγρά της. Επειδή δε φτάνει αυτό, της δίνουμε το χρόνο να στραγγίξει οικειοθελώς αφήνοντάς την για 3 ώρες στο σουρωτήρι.
  • Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ρίχνουμε την κολοκύθα σε μια λεκάνη μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και το ρύζι, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αρχίζουμε να στρώνουμε την πίτα μας.
  • Παίρνουμε ένα φύλλο, το αλοίφουμε με λάδι και βάζουμε 3 κουταλιές γέμιση στην άκρη της μακριάς πλευράς του. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολλό, κλείνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με κυκλική φορά έτσι ώστε επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, το ταψί να γεμίσει με ομόκεντρους κύκλους.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα με λάδι (όσο πιο χοντρά τα φύλλα, τόσο περισσότερο λάδωμα θέλουν) και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου (επειδή το ψήσιμο είναι και θέμα φούρνου η πίτα θεωρείται έτοιμη αν γίνει ροδοκόκκινη).
Σημείωση: Αν θέλετε να ξεμπερδεύετε γρήγορα, μπορείτε να στρώσετε 3 φύλλα από κάτω, να απλώσετε τη γέμιση μεμιάς ή φύλλο-φύλλο και να τελειώσετε με 2 φύλλα από πάνω. Πάντως οφείλω να πω πως "στριφτή" όπως σας την περιέγραψα είναι πολύ καλύτερη.

Καλή σας όρεξη!




Developed by Sidebar | Photos | About