Κοτόπουλο ρολό

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κοτόπουλο ρολό http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 13 5

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκαλισμένο (χωρίς πέτσα)
  • 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κοκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 φλυτζάνι τυρί ρεγκάτο (τριμμένο)
  • 8 φέτες ζαμπόν (ψιλοκομμένο)
  • 8 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά (τριμμένη)
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ή 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κουταλιά λάδι για το σωτάρισμα
Εκτέλεση:

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλο μπωλ.

Σωτάρουμε τις πιπεριές, το ζαμπόν και το μπέικον για 5-7 λεπτά (ίσα να βγαλουν τα αρώματα).

Διαλύουμε τη μουστάρδα στο γάλα. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μπωλ με το κοτόπουλο και ζυμώνουμε καλά για να ανακατευτούν τα αρώματα (δεν πειράζει να λιώσει το κοτόπουλο).

Πλάθουμε 1 ή 2 ρολλά (ανάλογα πόσο χονδρά τα θέλουμε.

Τα τοποθετούμε στη σφολιάτα κλείνοντας καλά στα πλάγια (βρέχουμε την ζύμη με λίγο νερό για να κολλήσει).

Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα και αλείφουμε από πάνω τη σφολιάτα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να πάρει το ρολό μας χρυσοκάστανο χρώμα.

Ταιριάζει ωραία με αρακά σωτέ.

Καλή επιτυχία!




Developed by Sidebar | Photos | About