από papatrehas

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

 

Υλικά:
  • 1 κουνέλι
  • ½ κιλό ρύζι καρολίνα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 12 φιλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα (για εντονότερη γεύση περισσότερα φύλλα)
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • Αλάτι περίπου 1 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση μας
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε μερίδες, σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράση μέχρι την μέση, προσθέτοντας το κουνέλι, το σκόρδο και το αλάτι. Μόλις βράσει (45ʼ περίπου) το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκομμένα, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας τα με μια ξύλινη σπάτουλα. Θεωρείται έτοιμο όταν το ρύζι αλλάξει χρώμα (σκουρύνει).

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψάκι της ηλεκτρικής κουζίνας η σε πυρέξ προσθέτοντας αργά - αργά με μια κουτάλα όλο το ζουμί από την κατσαρόλα (προσοχή στον ατμό που θα βγει). Τέλος προσθέτουμε το κρέας, το δυόσμο και το πιπέρι.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150ο) μέχρι το ρύζι να πιει το ζουμί του (35ʼ περίπου). Συμβουλή: μετά τα 15ʼ ψησίματος δοκιμάστε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι. Αν το ρύζι είναι σκληρό και έχει πιει το ζουμί προσθέστε νερό.

Καλή όρεξη!

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ