Κρέμα Καταλάνα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
6 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κρέμα Καταλάνα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 7 5

Υλικά:
  • 300 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ περικάρπιο βανίλιας
  • 5 αυγά (μόνο τον κρόκο)
  • 50 g ζάχαρη
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:

Ανάβουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

Παίρνουμε ένα μεσαίου βάθους ταψί και ρίχνουμε λίγο νερό, 2 εκατοστά περίπου.

Βράζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα, την κανέλα και την βανίλια μια βράση το πολύ.

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το ξύσμα, την κανέλα και την βανίλια.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και τα προσθέτουμε στην κρέμα και το περνάμε όλο από ένα λεπτό τούλι για να αφαιρέσουμε τυχών υπολείμματα από το ξύσμα.

Παίρνουμε τα μικρά πυρέξ μας και τα τοποθετούμε στο ταψί, το νερό πρέπει να είναι περίπου ως την μέση των πυρέξ.

Τα ψήνουμε για μια ώρα.

Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και πριν τα σερβίρουμε ανάβουμε τον φούρνο μας στις πάνω αντιστάσεις, ρίχνουμε την ζάχαρη πάνω στην κρύα κρέμα μας και βάζουμε στον φούρνο για λίγο, θέλουμε να καραμελώσει η ζάχαρη αλλά να μην ζεσταθεί η κρέμα!!




Developed by Sidebar | Photos | About