Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
12 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.5 40 5

Υλικά
  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 3/4 φλυτζάνι ρύζι
  • 1 ποτήρι κρασιού λάδι
  • κρεμμυδάκια
  • μαϊντανό
  • 1 κουταλιά σούπας φυτίνη
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια
  • αλατοπίπερο
Γέμιση
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό. Ανακατεύετε τον κιμά, το ρύζι, το λάδι, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτε αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα νεύρα των φύλλων και ζεματίζετε τα φύλλα σε βραστό νερό. Αν τα φύλλα είναι μεγάλα, τα κόβετε στη μέση στο κεντρικό νεύρο.
  • Τυλίγετε τους ντολμάδες γεμίζοντάς τους με τη γέμιση που μόλις ετοιμάσατε. Τους βάζετε σε μια κατσαρόλα και συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν. Προσθέτετε και 1 κουταλιά φυτίνη.
  • Σκεπάζετε τους ντολμάδες με ένα πιάτο. Τους βράζετε 3/4 με 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Αυγολέμονο
Χτυπάτε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός. Χτυπάτε και τον κρόκο του αυγού ξεχωριστά. Αδειάζετε το ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο αυγό λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζουμί.
Τέλος, χύνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.

Σερβίρετε το ζεστό.





Developed by Sidebar | Photos | About