Λουκουμάδες

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
Κατηγορίες
Είδος
-
30 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Λουκουμάδες http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.3 88 5

Υλικά (για τη ζύμη):
Οι ποσότητες των υλικών είναι για δύο κιλά ζύμη, αν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο αυξομειώστε αντίστοιχα τις ποσότητες.
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό ή σπέσιαλ
  • 960 γραμ. νερό
  • 4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 25 γραμ. μαγιά ξηρή ή φρέσκια
Εκτέλεση:
  • Αν έχουμε φρέσκια μαγιά την διαλύουμε σε μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Για την ζύμωση της ζύμης δεν χρησιμοποιούμε μίξερ, αλλά ζυμωτήριο καθώς το μίξερ έχει πάρα πολλές στροφές.
  • Στο σκεύος του ζυμωτηρίου ρίχνουμε πρώτα το αλεύρι, κατόπιν συνεχίζουμε με την ζάχαρη, το αλάτι, την μαγιά και τα 3/4 του νερού.
  • Ξεκινάμε το ζυμωτήριο στην πρώτη ταχύτητα και μετά από 3-4 στροφές ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό, κατόπιν επιλέγουμε την 2η ταχύτητα και αφήνουμε την μηχανή να λειτουργήσει έως ότου το μείγμα γίνει ένας ενιαίος χυλός.
  • Μόλις δημιουργηθεί ο χυλός διακόπτουμε την λειτουργία της μηχανής, αλλιώς η ζύμη δεν θα φουσκώσει. Ο χυλός τοποθετείται σε λεκάνη σε θερμό περιβάλλον (στόφα) μέχρι να διπλασιασθεί έως τριπλασιαστεί ο όγκος της. Την βγάζουμε από την στόφα και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Θα παρατηρήσουμε ότι η ζύμη θα φουσκώνει και θα πέφτει εναλλάξ όσο περνάει η ώρα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει, γιατί η ζύμη θα είναι για τις επόμενες 5 ώρες εντάξει για να την χρησιμοποιήσουμε.

Για το σιρόπι:
Για σιρόπι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μείγμα 1/2 μέρος μέλι και 1/2 μέρος σιροπιού γλυκόζης. Επάνω από το σιρόπι ρίχνουμε κανέλα και καρύδι τριμμένο.



Developed by Sidebar | Photos | About