ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΜΑΡΟΚΙΝΟ TAGINE ΜΕ ΑΡΝΙ

 

Υλικά:
  • 100 γραμ. ξηρά βερίκοκα
  • περίπου 1 κιλό αρνάκι σε κομματάκια
  • 3 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • από 1 κουταλάκι κύμινο, κόλιαντρο, κανέλα
  • λίγο σαφράν (κρόκο), προαιρετικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 γραμ. ντοματάκια κονσέρβα
  • λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή λίγη αμυγδαλόψιχα (προαιρετικά)
  • 300 ml ζωμό λαχανικών ή αρνιού (με knorr)
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό κολοκύθα κίτρινη (όχι την τεράστια, την μεσαία). Εάν δε βρείτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε με 200γραμ. στραγγισμένα βρασμένα ρεβίθια, ή ακόμη και με 1-2 μελιτζάνες σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες σε φέτες
  • 2 κουτ. Harissa sauce, καυτερή. Ή αν δε βρείτε, μη ζορίζεστε, βάλτε απλά, καυτερό κόκκινο πιπέρι + 1 κουτ. ντοματοπολτό
  • μαϊντανό
  • Εκτέλεση:
    Εάν έχετε, χρησιμοποιήστε κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο (εμαγιέ, χωρίς πλαστικά χερούλια). Αλλιώς, σε αντικολλητική κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά. (Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατσαρόλα, μην κάνετε πειράματα!)

    • Μουλιάζουμε τα βερίκοκα με μισό ποτήρι βραστό νερό, για 1 ώρα. Εάν θα χρησιμοποιήσετε φούρνο, τον προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς.
    • Βάζουμε 2 κουτ. λάδι να καίει, και ροδίζουμε το αρνί. Το βάζουμε σε πιάτο, και καλύπτουμε να μείνει ζεστό. Με το υπόλοιπο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει, και μετά το σκόρδο και τα μπαχαρικά για 2'. Προσθέτουμε το αρνί, τα βερίκοκα με το νερό τους, τα ντοματάκια, και το ζωμό και ανακατεύουμε. Κατόπιν προσθέτουμε το σαφράν, αλάτι, πιπέρι, και τα αμύγδαλα.
    • Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα - αλλιώς σε ΠΟΛΥ χαμηλή φωτιά.
    • Κατόπιν προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα (ή ρεβίθια, ή μελιτζάνα), τις ντομάτες και τη harissa / ή το καυτερό πιπέρι και το ντοματοπολτό,με λίγο ακόμη νερό εάν χρειάζεται. Βάζουμε στο φούρνο για ακόμη 45' ή σε χαμηλή φωτιά.
    • Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με harissa και σκέτο κους κους - και εάν θέλετε, κυπριακές πίτες και αραιό γιαούρτι (όχι τοτάλ) ανακατεμένο με λίγο σκόρδο + μέντα, για να σας δροσίσει μετά το καυτερό!!

    Γίνεται ακόμη καλύτερο εάν το αφήσετε μια νύχτα στο ψυγείο! :-Ρ yummy!

    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

    Μοσχάρι chow mein

    Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

    Lecso (Ουγγρικό)

    Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

    ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

    ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

    (Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ