ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 



Υλικά:
  • 1 φύλλο κρούστας,
  • 1 κιλό μελιτζάνες,
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο,
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι(για τη γέμιση),
  • 150 γρ λάδι(για το φύλλο),
  • 1 κρεμμύδι,
  • 300 γρ κιμάς,
  • 1 δόση μπεσαμέλ
  • 2 αυγά,
  • 80 γρ φέτα,
  • 1 κύβος,
  • 60 γρ κεφαλογραβιέρα,
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι,
  • αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
  • Kόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και αφήστε τις σε αλατισμένο νερό για περίπου μιάμιση ώρα (για να ξεπικρίσουν).
  • Εν τω μεταξύ ετοιμάστε την μπεσαμέλ.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι. Μετά ρίξτε τον κιμά και τις μελιτζάνες, μαζί με τον κύβο και λίγο νερό.
  • Αλατοπιπερώστε και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να λιώσουν οι μελιτζάνες.
  • Όταν κρυώσει, προσθέστε την μπεσαμέλκαι τα τυριά και μετά τα αυγά, τα οποία έχετε προηγουμένως χτυπήσει με λίγο αλατοπίπερο.
  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψί απλώνετε το φύλλο, αφού το λαδώσετε ελαφρά με ένα πινέλο (όχι ζωγραφικής:>). Ρίχνετε το μίγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Kαλή επιτυχία!

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ