ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!
ΜΗΛΕΙΚΗ ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ

 

Υλικά:
  • καρπούζι
  • αλεύρι
  • ζάχαρη
  • σουσάμι
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:
  • Καθαρίζετε το καρπούζι σε φέτες και αφαιρείτε όλα τα κουκούτσια (δεν θέλω τεμπελιάσματα σε αυτό). Αν είναι μικρό μπορείτε να το βάλετε όλο, αν είναι μεγάλο το ένα ημισφαίριο φτάνει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σφίγγετε τις φέτες καρπουζιού με τις χούφτες σας ώστε να γίνουν μικρά κομματάκια, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε να είναι η αίσθηση του καρπουζιού και προσθέτετε ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκό σας αρέσει να είναι (καλύτερα να δοκιμάσετε και το καρπούζι πριν προσθέσετε ζάχαρη).
  • Τέλος, προσθέτετε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Λαδώνετε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε το μείγμα (προσέξτε το πάχος του χυλού να μην ξεπερνάει το ένα δάχτυλο) και το ψήνετε στο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδίσει.
  • Μόλις δείτε ότι το ψήσιμο φτάνει στο τελείωμα του, προσθέτετε το σουσάμι και στο σερβίρισμα σε όποιον αρέσει λίγο κανέλα.
Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να την κάνετε λεπτή και η κάτω πλευρά της πίτας να μην μείνει άψητη!
Νομίζω ότι για γλυκό δεν είναι και ιδιαίτερα παχυντικό γιατί το μόνο που το επιβαρύνει είναι η ποσότητα ζάχαρης που θα βάλει ο καθένας!

Καλή επιτυχία!

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Στου Ψυρρή On-line

Ξερει κανεις που ειναι του Ψυρρή (ο Ψυρρής; η πλατεια του Ψυρρη; ουτε να το πω δεν ξερω). Του Ψυρρη; Διαβαστε ... Ειδα με φρικη πως υπαρχει site που εξηγει στον ψαγμενο Αθηναιο που ξερει να τρωει και...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Barcelona

Μετά από πρόσφατη επίσκεψη στην Βαρκελώνη, έχω να προτείνω δύο εστιατόρια τα οποία συνιστώ ανεπιφύλακτα. Και τα δύο είναι μη-τουριστικά, οι πελάτες είναι κυρίως ντόπιοι, οι τιμές τείνουν προς το άνω...

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΙ!

Φαγάδικα των διακοπών: Πήλιο και Μετέωρα

Στο Πήλιο, και συγκεκριμένα στις Πινακάτες που έμεινα, συνιστώ ανεπιφύλακτα την ταβέρνα-τσιπουράδικο Οινοσύφιλος (μη με ρωτάτε τι σημαίνει, κι εγώ ο ίδιος απορώ). Ο ιδιοκτήτης τοπικής καταγωγής είχε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ