Μπουρδέτο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μπουρδέτο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 4 5

Το μπουρδέτο γίνεται με ψάρια σκορπιούς και είναι παραδοσιακο φαγητό από την όμορφη Κέρκυρα.

Υλικά:
  • 1 κιλό περίπου σκορπιούς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • πάπρικα γλυκιά
  • κόκκινο πιπέρι καυτερό
  • ελαιόλαδο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
  • πολτό τομάτας
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (αφού το περάσουμε στον τρίφτη) στο λάδι μας. Προσθέτουμε τα ψάρια (αφού τα έχουμε καθαρίσει),τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και τα γυρνάμε πολύ προσεκτικά. Προσθέτουμε αρκετή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα), 1 κουταλάκι πολτό (ή και παραπάνω).

Για το καυτερό κοκινοπιπερο από ποσότητα δεν σας λέω - είναι ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε. Να ξέρετε ότι εδώ στην Κέρκυρα μας αρέσει να είναι αρκετά πικάντικο για να πίνουμε και κανα κρασάκι.

Προσθέστε 2-4 ποτήρια νερό μέχρι να μισοσκεπαστούν τα ψάρια, όχι εντελώς.

Προσοχή, αυτό το φαγητό δεν θέλει ανακάτεμα ούτε και παραβράσιμο διότι αν διαλυθεί στην κατσαρόλα δεν τρωγεται, έχει πολα κόκκαλα, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή μετά. Αφήστε αρκετό ζωμό ώστε να βάλετε και στο πιάτο σας.

Σβήστε την κατσαρόλα όταν τα ψάρια είναι βρασμένα και έχουν ακόμη το σχήμα τους, πριν δηλαδή διαλυθούν. Σερβίρονται σκέτα - οι πατάτες πάνε χωριστά.

Καλή επιτυχία!



Developed by Sidebar | Photos | About