ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ

 

Υλικά:
  • 5 κρόκους αβγών
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 700 γραμ. κρέμα γάλακτος (ή 250 γραμ. τυρί τύπου Philadelphia και τα ρέστα γάλα)
  • 1 ποτηράκι κονιάκ/λικέρ αμύγδαλο
  • μια χούφτα αμύγδαλα/φουντούκια/καραμελωμένα καρύδια
  • μαρασκίνο/χουρμάδες/βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 βανίλιες, ή βανίλια ξύλο(καλύτερα)
  • λίγη-ελάχιστη (στη μύτη του κουταλιού) μαστίχα (κοπανισμένη)
Εκτέλεση
  • Στο ποτηράκι του κονιάκ ή του λικέρ ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα ώστε να φουσκώσουν και να μην "κάθονται" στον πάτο.
  • Καβουρντίζουμε και κοπανάμε τα αμύγδαλα/φουντούκια, ή καραμελώνουμε τα καρύδια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, ή το τυρί να αφρατέψει (ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και προσθέτουμε τη μαστίχα).
  • Σε μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ίσα-ίσα να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθούν οι κρόκοι. Μετά τους χτυπάμε να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε τα φρούτα, το ποτό, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος ενσωματώνουμε τη σαντιγί, ή το τυρί με το γάλα.
  • Τώρα, το κουμπί είναι στο πάγωμα. Αν έχετε παγωτομηχανή, έχει καλώς. Αν όχι (όπως εγώ), τότε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα περίπου το ανακατεύετε/ξύνετε με ένα πιρούνι. Σκοπός είναι να μη σχηματιστούν μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, αλλά όσο το δυνατόν μικρότεροι. Στην περίπτωση που βαριέστε (όπως εγώ), το κάνετε μια φορά και μια ώρα πριν το σερβίρετε το βγάζετε να "ζεσταθεί" λίγο και όταν αρχίζει και μαλακώνει το κόβεται χοντρά κομμάτια και το βάζετε στο Mulinex. Θα το χτυπήσετε αλύπητα, και θα διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Το ξαναπαγώνετε, να "στέκεται".
Σημείωση:
Όπως καταλαβαίνετε, μπορείτε να κάνετε ό,τι παραλλαγές θέλετε. Γιαούρτι αντί για σαντιγί ή τυρί, άλλα φρούτα, κεράσια (προτείνω κομμάτια από γλυκό κυδώνι) κτλ κτλ. Αυτό που δίνει την "γεύση" του παρφέ είναι τα αβγά, το ποτό και τα παρελκόμενα. Την "αίσθηση" τη δίνει η κρεμώδης υφή, οπότε κανονίστε την πορεία σας. Ακόμα μπορείτε να βάλετε μερέντα ή σοκολάτα ή κακάο ή καφέ ή λιωμένες φράουλες ή ή ή ή....

Άλλη παραλλαγή είναι να το κάνετε από παγωτό σε κρέμα. Ξεχάστε τη σαντιγί, προσθέστε λίγο άνθος αραβοσίτου στο γάλα, λίγο βράσιμο, τα υπόλοιπα υλικά, σε μπωλάκια και να τα μας
Αν αποτύχει, νίπτω τας χείρας μου. Εμένα μου πέτυχε μια φορά....

PHILADELPHIA

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...

PHILADELPHIA

Πατέ με καπνιστό σολομό

Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....

PHILADELPHIA

Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)

Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ