ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
SCONES (ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ)

 

Υλικά
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη)
  • αλάτι
  • 50 γραμ. βούτυρο Meggle
  • 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C. Κοσκινίζετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και το αλάτι σε ένα μπολ και τρίβετε με τα δάχτυλα, μέχρι το μείγμα να αποκτ ήσει υφή χοντροκομμένων ψίχουλων.
  • Προσθέτετε το τυρί κρέμα ή το στραγγιστό γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύετ ε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη σχετικά σφιχτή και ομοιογενή.
  • Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε φύλλο πάχους 2 εκ. Κόβετε τη ζύμη σε δίσκους με διάμετρο 5 εκ. Τους πασπαλίζετε από πάνω με αλεύρ ι και τους βάζετε σε ένα ταψί.
  • Ψήνετε 15-20 λεπτά στους 190C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Αφήνετε τα ψωμάκια να κρυώσουν σε μια σχάρα και τα σερβίρετε ανοιγμένα στη μέση με μαρμελάδα από κόκκινο βατόμουρο ή φράουλα. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα (μπανάνες, φράουλες ,κλπ.)

PHILADELPHIA

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...

PHILADELPHIA

Πατέ με καπνιστό σολομό

Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....

PHILADELPHIA

Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)

Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ