ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ

 

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 750 γραμ. φιλέτο πάπιας
  • 2 μάνγκο
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 2 cl κρασί portο
  • 1 lt ζωμό κότας
  • λίγη τριμμένη φλούδα απο πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • κόκκινο πιπέρι
  • λάδι-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 220C. Κόβουμε το φιλέτο σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τοποθετούμε τα φιλέτα από την μεριά του δέρματος (πέτσας) στο τηγάνι. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά να ψηθούν, τα γυρνάμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα για άλλα 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μάνγκο σε μικρά κομματάκια.
  • Στην συνέχεια, βάζουμε την πάπια σε ένα πυρέξ (με την μεριά του δέρματος προς τα πάνω) και την αφήνουμε στον φούρνο στην μεσαία θέση για 8-10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ βάζουμε στο χρησιμοποιημένο τηγάνι λίγο ακόμα λάδι και προσθέτουμε τα μάνγκο. Τα αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε το ginger, κάρυ και το κόκκινο πιπέρι. Σβήνουμε με το porto και τον ζωμό και τα αφήνουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μάνγκο. Στο τέλος προσθέτουμε και την φλούδα πορτοκαλιού.
  • Στην σάλτσα προσθέτουμε την πάπια.
Σερβίρω!

Μπορείτε να αφήσετε μερικά κομμάτια μάνγκο άψητα και να τα προσθέσετε στο τέλος.
Εμείς φάγαμε την πάπια μας με ακατέργαστο ρύζι.

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Kerdomel

Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο

Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Πάπια με μάνγκο

Υλικά (για 4 άτομα): 750 γραμ. φιλέτο πάπιας 2 μάνγκο ½ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ 2 cl κρασί portο 1 lt ζωμό κότας λίγη τριμμένη φλούδα απο πορτοκάλι 1 κουτ. γλυκού κάρυ κόκκινο πιπέρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ