Περί τσίπουρου

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Είδος
-
17 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Περί τσίπουρου http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.6 236 5

Μερικοί μερακλήδες το πίνουν και με το φαγητό. Όταν κάτι μας ευχαριστεί, νομίζω ότι οι τύποι δεν μετράνε...

Για τα μεζεδάκια τώρα:

Το τσίπουρο χρειάζεται μεζεδάκια με έντονη γεύση . Όταν ένα έδεσμα έχει απαλή ή ήπια γεύση το έντονο τσίπουρο θα το σβήσει.
Πρέπει λοιπόν να το συνοδεύουμε με κάτι που να το κοντράρει. Προτάσεις υπάρχουν πολλές, διαλέγετε και παίρνετε: Ψάρια παστά ή μαρινάτα, ψιλά ψαράκια τηγανισμένα, μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά, γαρίδες τηγανητές, γίγαντες φούρνου, σπετσοφάι, λαχανικά τηγανητά (κολοκυθάκια μελιτζάνες), κεφτέδες τηγανιτοί (από λαχανικά, τυριά, θαλασσινά, κρέας) καπνιστά κρέατα, αλλαντικά, τουρσιά, ακόμη και φαγητά μαγειρεμένα (π.χ. χοιρινό ριγανάτο) αρκεί να τσιμπάνε λίγο στο αλάτι. Βέβαια εγώ έχω πάντα στη μνήμη μου από τα παιδικά μου χρόνια τους παπούδες που έπιναν το τσιπουράκι τους με ντομάτα, αγγούρι, ελιά, και μαρουλόφυλλα βουτηγμένα στο ξίδι. Καμμιά φορά η ομορφιά βρίσκεται στα πολύ απλά πράγματα.




Developed by Sidebar | Photos | About