από sylvester

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
PESTO

 

Υλικά για 2 άτομα:
  • 400 γρ. ζυμαρικά κατά προτίμηση σπαγγέτι
  • 4 φυλλα βασιλικο ή αποξηράμενα
  • μια σκελίδα σκόρδο (ένα του κομμάτι ψιλοκομένο)
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τυρί (ό,τι προτιμάτε)
  • λίγο λεύκο κρασί για το σβήσιμο
Εκτέλεση:

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει.

Ρίχνουμε τα υλικά κατά σειρά: σκόρδο να γλασαριστεί, μετά τον βασιλικό και το κουκουνάρι, τα σωτάρουμε και τα σβήνουμε με λευκό κρασί.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα ζυμαρικά μας, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Ελέγχουμε αλάτι-πιπέρι και διορθώνουμε.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά και πασπαλίζουμε με τυρί.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ