ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ

 

Υλικά για 2 άτομα
  • 4 προσφυγάκια
  • αλεύρι
  • λάδι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίχνετε αρκετό λάδι για να μην κολλήσουν τα ψάρια στο τηγάνι, περίπου να φτάνει μέχρι τη μέση του ψαριού.
  • Ξεπλένετε και σκουπίζετε τα ψάρια από το νερό. [Εννοείται ότι τα έχετε ήδη καθαρίσει από λέπια κλπ.]
  • Σε ένα ταψάκι ή μεγάλο πιάτο, ρίχνετε μπόλικο αλεύρι και αλευρώνετε τα ψάρια. Πρέπει να καλυφθεί όλο το ψάρι με αρκετό αλεύρι.
  • Όταν κάψει το λάδι, ρίχνετε τα προσφυγάκια στο τηγάνι και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα (γύρω στα 5-10 λεπτά η κάθε πλευρά) σε χαμηλή φωτιά.
  • Τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι τους και τα σερβίρετε.

Συνδυάστε τα με χόρτα, κρασάκι άσπρο και σαλάτα χωριάτικη.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ