από giodes

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ

 

Υλικά:
  • 2 ψαρονέφρια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • κύμινο - αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Κόβουμε τα ψαρονεφρια σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού και τα σοτάρουμε σε λάδι που έχει ζεσταθεί. Αφού τα γυρίσουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις πάρει χρώμα βάζουμε τον χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε αρκετό κύμινο και αλατίζουμε.

Τέλος, βάζουμε βάζουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κρέας μας.

Μετά από 15 λεπτά περίπου διαλύουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό. Σβήνουμε αμέσως τη φωτιά και είναι έτοιμο.

Μπορεί να συνοδευτεί με πιλάφι η ακόμα και με τηγανιτές πατάτες.

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ