Ριζότο Καραβίδας

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ριζότο Καραβίδας http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 9 5

Υλικά:
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 4 καραβίδες μέτριες
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 50 γρ. ζωμό οστρακόδερμων
  • 300 γρ. ρύζι arborio
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 18%(λιπαρά)
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 150 γρ. νερό
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • 35 gr φρέσκο βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο για να σωτάρουμε το ρύζι για τρία λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πιει το νερό. Κατόπιν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε το ρύζι από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό σκεύος μέχρι να κρυώσει.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά ρίχνουμε το λάδι έπειτα σωτάρουμε τις καραβίδες και το σπανάκι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σβήνουμε με κρασί. Κατόπιν βάζουμε νερό, ζωμό, κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να δέσει το ριζότο.



Developed by Sidebar | Photos | About