Σαλάτα Caesars (του καίσαρα)

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
Είδος
65 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Σαλάτα Caesars (του καίσαρα) http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 142 5

Σαλάτα Caesar's
(Για 4 άτομα)
  • 2 κούπες λευκό ψωμί χωρίς κόρα κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια
  • 2 αυγά
  • 1/4 της κούπας τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι, στυμμένο
  • 6 σταγόνες από σάλτσα worcestershire
Εκτέλεση
  • Κοπανάμε 2 σκελίδες σκόρδο στο γουδί μαζί με 2 κτσ ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα στο κομμένο ψωμί, ανακατεύουμε καλά και κατόπιν ψήνουμε το ψωμί σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι ελαφρώς.
  • Βγάζουμε τα φύλλα από το μαρούλι, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Πολτοποιούμε το υπόλοιπο σκόρδο με λίγο αλάτι και 3 κτσ ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε το μείγμα και ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρουτόν και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τα κρουτόν στο μπολ του σερβιρίσματος, κρατώντας 6-7 για γαρνιτούρα.
  • Βράζουμε τα αυγά για ένα λεπτό. Τρίβουμε το τυρί. Τοποθετούμε τα φύλλα του μαρουλιού σε ένα μεγάλο μπολ και κατόπιν τα περιχύνουμε και τα ανακατεύουμε με 4 κτσ ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε 2 κτγ ελαιόλαδο ακόμα. Ανακατεύουμε ξανά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τη σάλτσα Worcestershire.
  • Σπάμε τα αυγά από πάνω. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε ξανά.
  • Γαρνίρουμε με τα κρουτόν.
  • Σερβίρουμε σε κρύο πιάτο.




Developed by Sidebar | Photos | About