ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΡΕΤΟΝ (BRETONNE)

 

Υλικά:
  • 3 κρεμμύδια
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • μισό ποτήρι ζωμό από κύβο, κονσομέ
  • μισό ποτήρι άσπρο κρασί
  • 1 ποτήρι σως μπεσαμέλ
Εκτέλεση:
  • Κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες. Βάλτε τα σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο, μην τα αφήσετε πολύ ώρα, βγάλτε τα πριν να ροδίσουν.
  • Προσθέστε το ζωμό, την μπεσαμέλ και μετά το κρασί.
  • Βράστε τη σάλτσα για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε αργά και απαλά τη σάλτσα.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη για σερβίρισμα, προσθέστε την τελευταία στιγμή 30 γραμ. φρέσκο βούτυρο.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ