ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ROUILLE

 

Συνταγή 1 (με μουστάρδα Dijon):

Υλικά:
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψημένη και ξεφλουδισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φέτα άσπρο ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν (Dijon)
  • χυμό ενός λεμονιού
  • ½ φλυτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρέ. Συνεχίζετε να τα χτυπάτε και σιγά σιγά προσθέτετε το λάδι.
Αλατοπιπερώστε τη σάλτσα και είναι έτοιμη!

Συνταγή 2 (με πιμέντο ή harissa sauce):

Υλικά:
  • 3 αβγά
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ελαιόλαδο
  • πιμέντο ή harissa sauce
  • αλάτι, πιπέρι, σαφράν
  • άσπρο κρασί ξηρό
  • μαϊντανός
Εκτέλεση:
  • Βάλτε μέσα σε ένα μπολ τις σκελίδες σκόρδου χτυπημένες, τους κρόκους των αβγών, αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού πιμέντο ή σος harissa. Είναι απαραίτητο για την επιτυχία της σος να αφήσετε το μείγμα να "καθήσει" 2 λεπτά.
  • Προσθέστε σιγά σιγά το λάδι και χτυπήστε τη σάλτσα όπως και τη μαγιονέζα.
  • Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας άσπρο κρασί και διαλύστε σε αυτό μια πρέζα σαφράν.
  • Ρίξτε το κρασί μέσα στη σος, αλατοπιπερώστε και είστε έτοιμοι!

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ