ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΓΙΑΚΙ

 

Υλικά:
  • 1/3 κούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
  • 2 κουταλιές κρασί ρυζιού (mirin καλύτερα, που είναι πιο γλυκό, όχι σακέ - sake) ή αν δεν βρείτε τίποτα, ενναλακτικά σέρυ
  • 2½ κουταλιές ξίδι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη (προτιμότερο μαύρη)
  • 1½ κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ (ή μία κουταλια και λιγότερο αν είναι σε σκόνη)
Εκτέλεση:
  • Tα ανακατεύετε όλα σε κατσαρόλα να λιώσει η ζάχαρη και τη κατεβάζετε από τη φωτιά όταν μείνει η σάλτσα σας σε ποσότητα περίπου μισή κούπα.
  • Tην αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ