Γενικά Χαρακτηριστικά:
Είναι κρέας ιδιαίτερα εύγευστο, με πολύ καλά διατροφικά χαρακτηριστικά.
Το προτιμούν αθλητές, το συνιστούν γιατροί, το επιλέγουν όσοι αναζητούν ποιότητα και σιγουριά στο πιάτο τους.
Πλούσιο σε πρωτείνη, σίδηρο, ιχνοστοιχεία και μέταλα, ενώ η περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη είναι χαμηλότερη και από το στήθος του κοτόπουλου.
Το διαθέτουμε 100% καθαρό, έτοιμο για μαγείρεμα άρα ο καταναλωτής δεν πετάει τίποτα.
Δεν "μαζεύει" στο μαγείρεμα, μια και δεν έχει λίπος.
Έχει ψηλή τιμή κιλού αλλά το τελικό του κόστος είναι ίδιο ή χαμηλότερο από αρνί ή κατσίκι από τα οποία πετάμε περίπου το μισό σε λίπος και κόκκαλα!

Για την εκτροφή του χρησιμοποιούνται φυσικές τροφές χωρίς ζωικά υποπροιόντα ή αντιβιοτικά.

Είναι το υγιεινότερο κόκκινο κρέας στην αγορά ενώ είναι πολύ εύκολο στο μαγείρεμα.
Μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους που ετοιμάζουμε και το μοσχάρι (στιφάδο, κοκκινιστό, λεμονάτο, μπιφτέκι) με μόνη διαφορά πως πρέπει να ψηθεί λιγότερο.
Επειδή δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπος, αν παραψηθεί σκληραίνει.

Ταιριάζει εύκολα με διάφορα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη) καθώς και με σάλτσες (σάλτσα με μανιτάρια, γλυκόξινη).

Μαρινάρεται εύκολα και γρήγορα αν θέλουμε να το σερβίρουμε ψητό, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παίξουμε με διάφορες γεύσεις.

Η διανομή στην Αθήνα γίνεται με ειδικά μονωμένο αυτοκίνητο ενώ σε όλα τα στάδια επεξεργασίας του κρέατος, λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διατηρηθεί η εξαιρετική ποιότητα του κρέατος.
Διατίθεται σε συσκευασία κενού αέρος (vacuum pack) και αποστέλεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Σύγκριση Διατροφικής Αξίας Κρεάτων (ανά 100 γραμ.)
Διατροφική Αξία Στρουθοκάμηλος (Όλα τα μέρη) Κοτόπουλο (Στήθος) Βοδινό (Όλα τα μέρη) Χοιρινό (Όλα τα μέρη)
Ενέργεια(Kj) 391 508 517 400
Λιπαρά 0.5 4.3 4.6 2.0
Χοληστερίνη(mg) 56 92 72 87
Σίδηρο (mg) 2.3 0.9 2.1 0.9
Όλα είναι άπαχα μέρη. Πηγή United States Department of Foods

--



Πέτρος Εμπεδοκλής
www.strouthokamilos.com.gr
Θέση Γκόριτσα Παιανίας 8
ΤΘ 8, Σπάτα 19004

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - LINKS

Σειρά Μαθημάτων: Στρουθοκάμηλος Ι

Γενικά Χαρακτηριστικά: Είναι κρέας ιδιαίτερα εύγευστο, με πολύ καλά διατροφικά χαρακτηριστικά. Το προτιμούν αθλητές, το συνιστούν γιατροί, το επιλέγουν όσοι αναζητούν ποιότητα και σιγουριά στο πιάτο...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - LINKS

Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ

Η γνωριμία με τα προϊόντα ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ και τον τρόπο παρασκευής του ούζου συνεχίστηκε στο Μουσείο του Ούζου, δίπλα στα σύγχρονα αποστακτήρια της Ποτοποιίας ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ. Τραβήξαμε φωτογραφίες, βίντεο...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - LINKS

Αρχαίων Γεύσεις

Πρόκειται για μια αλυσίδα εστιατορίων του ομίλου Αδάμη (ναι, αυτός που έχει και τα γνωστά Beer Academy). Πολύ πρωτότυπη ιδέα και σίγουρα αξιόλογη η προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν πληροφορίες για...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ