από base

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

 

Υλικά:
  • 2 δέσμες σπανάκι
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε. Βράζουμε για λίγο το σπανάκι και το στραγγίζουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το καλαμαράκι κομμένο να τσιγαριστεί και αυτό. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να μαλακώσει λίγο το καλαμάρι. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το σπανάκι και το καταστήνουμε.

Το φαγητό αυτό δεν το ψήνουμε πολύ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ