Σπανακόπιτα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Είδος
78 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Σπανακόπιτα http://greekcook.gr/images/recipes/20010907162526_4b59749e06c0c.jpg 3 169 5

Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 7-8 φύλλα για πίτα χοντρά (ή 500 γραμ. έτοιμο φύλλο για πίτα από το σούπερ μαρκετ)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κρεμμυδάκια τρυφερά
  • 250 γραμ. φέτα μέτρια βαρελίσια
  • λάδι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το σπανάκι πετώντας τα σκληρά κοτσάνια και το πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν. Έπειτα τα στίβουμε καλά ώστε να φύγει το ζουμί που έχουν. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ένα ταψάκι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Τοποθετούμε στον πάτο του 2 φύλλα (αν είναι μεγαλύτερα από το ταψί, δεν τα πετάμε, τα διπλώνουμε μέσα στο ταψί) και τα αλείφουμε με λίγο λάδι (σε κάθε φύλλο που προσθέτουμε βάζουμε λίγο λάδι). Απλώνουμε πάνω στο φύλλο το μισό μείγμα.
  • Στρώνουμε άλλα 2 φύλλα με λίγο λάδι και απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα.
  • Προσθέτουμε άλλα 2-3 φύλλα από πάνω αλείφοντας το καθένα με λάδι.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 20 λεπτά.
  • Όταν ροδίσει, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Καλή επιτυχία!!!




Developed by Sidebar | Photos | About